https://www.gaylesbiansocialconnection.nl/en/socialise/filmavond-the-gaze-in-het-eye-film-museum-25-februari/

Gay and LesBian Social Connection The Netherlands

LHBTI Lesbisch & Homo Meetup Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht

Filmavond The Gaze in het Eye Film Museum 25 februari

Filmavond The Gaze in het Eye Film Museum 25 februari

Filmavond The Gaze in het Eye Film Museum
In deze editie van de The Gaze “High Art” door Lisa Cholodenko.
Lucy Berliner, ooit een bekende fotografe, leeft in Manhattan met haar minnares Greta, ooit een succesvolle actrice die zich in de kringen van Fassbinder bewoog. Een heroïneverslaving ontneemt de twee vrouwen de levenslust, scrabbelen na het zetten van een shot lijkt het hoogst haalbare.
Intussen wringt zich onderbuurvrouw Syd zich in het geruïneerde Heroine Chic-bestaan van Lucy en Greta; als foto-editor van het blad Frame wil ze Lucy herlanceren. Haar verschijning zet de relatie tussen Lucy en Greta onder druk, helemaal wanneer Lucy Syd introduceert in de geheimen van de Sapphische liefde… Wie gebruikt wie?
De serie The Gaze laat zien hoe homoseksuele, lesbische en transgender filmmakers de filmgeschiedenis mede hebben bepaald. Deze keer aandacht voor High Art, Lisa Cholodenko’s portret van ex-fotografe Lucy die een gecompliceerde verhouding aangaat met haar buurvrouw Syd. Samenwerking met Roze Filmdagen. Inleiding door Nina Polak (De Correspondent).
Mocht je geen Cineville pas hebben dan is de entree van de film 10 euro. De film begint om 21.30. We spreken om 21:00 in het Eye af na afloop gaan we samen een drankje drinken. Kijk hier hier hoe je ons kunt vinden.

Webmaster

Comments are closed.